Cursus stoelmassage

Zakenmasseurs verzorgt al jaren regelmatig een korte cursus stoelmassage.

cursus stoelmassage in AssenHet is vooral een praktische opleiding stoelmassage, met veel aandacht voor je techniek en (lichaams-)houding. Bij de handelingen wordt de achtergrond daarvan vanuit verschillende invalshoeken (anatomie, fysiologie, Oosterse geneeskunst, triggerpoints, haptonomie) aangestipt. Deze cursus stoelmassage is ook geschikt als je (nog) geen massageopleiding of workshop masseren hebt gedaan.

Na deze cursus stoelmassage kun je een heerlijke ontspanningsmassage geven die door iedereen zeer gewaardeerd wordt! Maar het is méér dan alleen ontspanningsmassage: er is ook aandacht voor de therapeutische kant van de massage. We gaan geen doktertje spelen, maar door aanpassingen in de basisbehandeling kun je wel klachtgericht werken.

Opbouw

Deze opleiding stoelmassage bestaat uit 4 zaterdagen. Op de eerste twee zaterdagen krijg je de hele basisbehandeling stoelmassage uitgelegd en oefenen de cursisten op elkaar. Ook leer je omgaan met het massagedoekje in de stoelmassage. Verder leer je hoe je de basisbehandeling stoelmassage kunt aanpassen bij bepaalde klachten. Naast de uitgebreide demonstratie, het zelf uitvoeren én het zelf ervaren van de behandeling krijg je ook toegang tot de filmpjes waarop de hele behandeling vanuit verschillende standpunten uitgebreid wordt getoond. De ervaring leert dat dit een zeer gewaardeerde ondersteuning biedt tijdens het leerproces. Verder staan alle grepen ook geïllustreerd in de cursusmap, zie het voorbeeld hiernaast.

Vervolgens krijg je 6 weken de tijd om praktijkervaring op te doen. In die tijd verzamel je tenminste 30 handtekeningen van mensen die je een behandeling stoelmassage hebt gegeven. Ook werk je tenminste één casus uit, en krijg je een lijst met vragen mee die je naar eigen inzicht kunt uitwerken.

Op de 3e dag corrigeren we eventuele ingeslopen foutjes in je behandeling stoelmassage. We oefenen verder en gaan nader in op varianten op de basisbehandeling stoelmassage. Ook komt dan de zakelijke kant van de stoelmassage aan de orde. Hoe verder na deze cursus stoelmassage? Je ontvangt gratis de nieuwste versie van het waardevolle E-book Starten als Stoelmasseur, geschreven door Katrien de Graaf. De laatste dag begint met het examen. ‘s Middags sluiten we af met een hele bijzondere (of juist gewone?) vorm van stoelmassage, en “fijne kneepjes”.

Voor deelname aan de opleiding stoelmassage is de beschikking over een massagestoel een voorwaarde.

Over de docent en de opleiding stoelmassage

Docent is Martin Velthuizen, gediplomeerd massagetherapeut en al jaren actief met bedrijfsmassage vanuit Zakenmasseurs. Vele duizenden behandelingen ervaring, en al meer dan honderd cursisten opgeleid. Enkele uitspraken van de cursisten op de evaluatieformulieren:

  • “Compliment voor het geven van de cursus, vond het leuk en ongedwongen gegeven maar wel duidelijk.”
  • “De sfeer was gemoedelijk en gezellig, waardoor alles goed liep. Het was een leuke cursus.”
  • “Ik vond het een hele fijne leerzame cursus, waarbij je goed op alle vragen inging, alles goed uitlegde op een manier die bij die persoon hoorde.”
  • “Jouw visie m.b.t de stoelmassage -nadruk op het afstemmen op de client, en niet op het aanleren van een kunstje- sprak me erg aan, en heb je goed (op mij althans) weten over te brengen.”
  • “Je hebt veel aandacht geschonken aan de houding van de stoelmasseur t.o.v. de client, vond ik ook heel belangrijk, professionele aanpak dus.”

Zie ook de beoordelingen op de site van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.

Informatie en aanmelding voor de cursus stoelmassage

Ben je op zoek naar een toegankelijke cursus stoelmassage? Wil je graag leren masseren op een massagestoel? Meld je dan aan voor deze leuke cursus! Misschien later? Je kunt ook alleen je belangstelling aangeven, dan blijf je op de hoogte van volgende cursusgroepen. Ook ben je dan als eerste op de hoogte als er proefcliënten nodig zijn voor het examen.