Starten als Stoelmasseur

Voor wie is dit E-book bedoeld?

Het E-book Starten-als-Stoelmasseur richt zich op startende stoelmasseurs die onlangs een stoelmassage cursus hebben afgerond, of hier nog mee bezig zijn, en de zakelijke markt willen betreden als zelfstandig ondernemer.

De opzet

Het E-book behandelt alle essentiële onderwerpen die horen bij het opstarten van je eigen stoelmassagebedrijf. Ieder hoofdstuk bevat informatie over het betreffende onderwerp, voorbeelden, advies en een opdracht. Na het lezen van hoofdstuk kan je aan de slag met om de theorie in praktijk om te zetten. Het E-book bevat handvatten en structuur om op praktische wijze aan de slag te gaan.

Resultaat

Na het lezen van de theorie en het uitwerken van alle opdrachten beschik je een solide basis voor het starten van je eigen stoelmassagebedrijf.

Ervaringsdeskundige

Het E-book is geschreven door Katrien de Graaf, oprichter van de landelijke stoelmassage dienstverlener MassageProfs. Zij deelt haar kennis en ervaring en neemt je aan de hand bij het starten van jouw eigen bedrijf.

Praktisch

Geen lange lappen tekst en theorie. Het E-book is compact en to-the-point. De opdrachten praktisch en, in combinatie met de theorie, eenvoudig tot uitvoering te brengen.

Het e-book per hoofdstuk

Hoofdstuk 1: Stoelmassage in Nederland

Er is nog niet veel informatie beschikbaar over deze nog jonge branche. Wat we wel weten delen we in dit hoofdstuk.

Hoofdstuk 2: Het Ondernemingsplan

Een goed begin is het halve werk. Een ondernemingsplan maakt hier zeker onderdeel van uit. Dit is een dynamisch document waarin je de grondslag gaat leggen.

Hoofdstuk 3: De Website

Het hebben van een website is vandaag de dag een vereiste. Via je website bent je 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Wat wil je overbrengen op de klant? Wil je een zakelijke uitstraling of wil je je site heel persoonlijk maken?

Hoofdstuk 4: Website Navigatie

Een van de succesfactoren voor elke website is de gebruikersvriendelijkheid en vormgeving. Stap voor stap behandelen we de belangrijkste factoren.

Hoofdstuk 5: Starten als Zelfstandig Ondernemer

In hoofdstuk 5  behandelen we een aantal praktische zaken zoals je inschrijving bij de Kamer van Koophandel, je handelsnaam en de rol van de Belastingdienst.

Hoofdstuk 6: Verzekeringen

Het is ook noodzakelijk om stil te staan bij de risico’s van het ondernemerschap. Als stoelmasseur kan je aansprakelijk worden gesteld voor schade die je anderen toebrengt. Het is mogelijk om je hier voor te verzekeren. We verstrekken informatie over de verschillende mogelijkheden om met deze risico’s om te gaan.

Hoofdstuk 7: De Administratie

Een onmisbaar onderdeel van een gezonde bedrijfsvoering. Het hoeft allemaal niet super ingewikkeld te zijn, maar je moet je wel houden aan de eisen van de Belastingdienst.

Hoofdstuk 8: Puntjes op de i

In dit hoofdstuk krijg je tips en adviezen naar aanleiding van eigen ervaring. Praktische weetjes die je onderneming tot een succes zullen maken.

Hoofdstuk 9: Marketing en Verkoop

Na het opzetten van je eigen stoelmassagebedrijf begint pas het echte werk. Het aantrekken en vinden van klanten. Marketing is een ruim begrip. Het omvat in principe alle activiteiten die de koper en verkoper bij elkaar brengen. Verkoop is wat op marketing volgt. In het laatste hoofdstuk van dit e-book geven we je alvast een duwtje in de goede richting.